Training - Coaching - Spiritueel Werk

Helend Water

De Japanner Dr. Masaru Emoto heeft onderzoek gedaan naar de invloed van de omgeving op water. Hij bracht het water in een bepaalde omgeving en stelde het bloot aan woorden, gedachten, emoties of muziek. Vervolgens vroor hij het water snel in. Hierdoor kon hij de kristalstructuur fotograferen.

Bij boodschappen als ‘liefde’ en ‘vrede’ ontstonden prachtige, perfect gevormde kristalstructuren. Bij boodschappen als ‘haat’ en ‘oorlog’ waren de structuren lelijk en misvormd. Hiermee toonde hij aan dat de omgeving invloed heeft op water en dat water een geheugen heeft. Water kan energieën opslaan.

Ons fysieke lichaam bestaat voor 70% uit water.

Om gezond te blijven is het raadzaam om te onderzoeken hoe je met jouw ‘water’ om gaat. Omring je jezelf  bijvoorbeeld met positieve gedachten of heb je eerder de neiging om jezelf negatief te beoordelen? Er is geen goed of fout, maar je kunt je bewuster worden van het effect van je gedachten, emoties en de omgeving op het water in je lijf.

Over het algemeen wordt geadviseerd om 1,5 à 2 liter water per dag te drinken. Net als voeding een bepaalde voedingswaarde heeft, kun je voor water de energetische waarde bepalen. De energetische waarde van water, de vitaliteitswaarde, wordt weergegeven op de schaal van Bovis. Hoe hoger de Boviswaarde, des te energierijker het water is.

Verse groente heeft een waarde van ongeveer 10.000 Bovis. Groente van 5 dagen oud is nog maar 5.000 Bovis.

Het leidingwater dat uit de kraan komt, heeft al een hele reis achter de rug. Het wordt uit de grond omhoog gepompt, wordt gereinigd, gaat door allerlei buizen en gebieden om uiteindelijk als water uit je kraan te komen. Het waterbedrijf heeft het water weliswaar gezuiverd, maar water heeft een goed geheugen. De energetische afdruk van de vervuiling, de reiniging en het transport zijn allemaal opgeslagen en niet verwijderd. Daarom is de energetische waarde van leidingwater meestal niet zo hoog. Die ligt gemiddeld rond de 3.000 Bovis.

Om je energieniveau op peil te houden zou je water met een waarde van tenminste 7.500 Bovis moeten drinken. Door gewoon leidingwater te drinken, verlaag je dus je energieniveau, het is belastend voor je lichaam!

Er zijn waterfilters op de markt die mogelijke chemische stoffen uit je water filteren en ongewenste energieën uit het geheugen wissen. Maar ook met een eenvoudig gebed kun je het water reinigen en de energetische waarde  sterk verhogen. Je maakt dan helend water. Het drinken van helend water kan je gezondheid verbeteren en is ondersteunend bij het opschonen en reinigen van jezelf.

Deelnemers in de merkaba workshops leren dit helend water te maken. Door hun lichtlichaam activeringen en een gebed kunnen zij hogere energieën in het water leiden.

Ook voor niet deelnemers is het mogelijk om te leren helend water te maken. Mail me als je hierin geïnteresseerd bent, dan stuur ik je de instructie gratis toe. Zo houd je jouw energie en gezondheid op peil!