Blog

Vandaag ben ik begonnen met het bouwen van de nieuwe website en het gaat als een tierelier!

Het besluit om zelf een nieuwe, moderne WordPress website te bouwen, voelde goed in december. Mijn oude website heb ik gemaakt op de iMac op programmatuur al lang niet meer onderhouden wordt. Bovendien is de site niet responsieve, dat wil zeggen dat de site op tablets en smart phones niet passend is. Dat laatste is heel onhandig, omdat ik voor de merkaba workshops ook adverteer; advertenties zijn daardoor niet voor iedereen leesbaar; zonde van het advertentie geld.

Toen de tijd naderde om met de nieuwe site te beginnen, merkte ik dat mijn enthousiasme ineens sterk af nam. ‘De website moet perfect worden, het mag niet mislukken, want anders heb ik geen website en dus geen praktijk meer, leer ik WordPress net zo goed als de website programmatuur van de Mac destijds, hoe regel ik alles goed met mijn site provider want de oude site moet wel in de lucht blijven totdat de nieuwe helemaal af is, etc.’ Met deze gedachten legde ik de lat veel te hoog en was het logisch dat ik geen zin meer had om te starten.

Deze gedachtes waren niet motiverend, niet helpend, niet de waarheid en niet logisch, dus ik heb ze maar losgelaten. Een paar weken geleden voelde ik dat het tijd was om in actie te komen. Al het regelwerk met de site provider ging soepel. De help desk hielp me snel door de laatste instellingen heen en na een ochtend was alles zodanig geïnstalleerd dat ik kon gaan bouwen.

Ga maar gewoon beginnen, je mag proberen en leren, kijk maar hoever je komt, je kunt altijd iemand een uurtje inhuren om de laatste puntjes op de i te zetten mocht dat nodig zijn. Vanochtend was het dus zover, ga maar wat proberen. En wat blijkt, het lukt en ik heb er veel plezier in, dus dan klopt het en ik heb alle vertrouwen in mezelf dat ik er iets moois van kan maken!