Training - Coaching - Spiritueel Werk

Meervoudige Merkaba Technieken

Meervoudige Merkaba Technieken (MMT) zijn spirituele ascentie-technieken waarmee je jouw lichtlichamen (hoger zelven of potentieel) kunt activeren tot hun maximale potentie als merkaba’s.

Wat is een merkaba? ‘Mer’ in het woord merkaba staat voor Goddelijk Bewustzijn, ‘ka’ staat voor lichtlichaam en ‘ba’ staat voor het fysieke lichaam of voor het beeld dat de realiteit in iedere dimensie krijgt. Merkaba betekent door liefde geactiveerd en geëxpandeerd lichtlichaam. Je activeert jouw potentieel waardoor je een andere kwaliteit geeft aan alles wat je doet.

Je leeft in een fysiek lichaam in de 3e dimensie, maar je bent niet je fysieke lichaam. Je bent een lichtwezen in een fysiek lichaam. Jouw lichtlichamen zijn jouw spirituele energievelden van bewustzijn,  bewustzijnsvelden, hogere zelven, liefde en licht, en bevatten alle herinneringen uit je huidige en vorige levens. Ze zijn wie je werkelijk bent.

Je lichtlichamen omhullen je fysieke lichaam en zijn er via je thymus mee verbonden. ‘s Nachts als je gaat slapen, trek je jouw gewaarzijn terug uit je fysieke lichaam naar je lichtlichaam. Als je wakker wordt en je nog iets van je dromen herinnert, herinner je de dingen die je in je lichtlichaam hebt meegemaakt. Je bewustzijn probeert je ervaringen in hogere dimensies met je lichtlichaam duidelijk te maken in 3D beelden die je kent. Je leeft dus met je fysieke lichaam in de 3e dimensie en hebt een 4-dimensionaal engelenlichtlichaam dat je omhult.

Bij je fysieke dood zijn er twee mogelijkheden: reïncarneren of ascenderen.

Als je bij je fysieke dood in staat bent om je engelenlichaam volledig uit te balanceren en te vullen met liefde en licht, dan kun je opvaren naar de 4e dimensie. Je ascendeert.

Als je energieën niet in balans zijn of als je jouw engelenlichtlichaam niet volledig kunt vullen, dan zul je in de astrale sferen wachten tot je opnieuw op aarde kunt reïncarneren. Zodat je weer de mogelijkheid hebt om je lessen te leren waardoor je bewustzijn groeit en je spirituele energievelden in balans komen en gevuld worden. En je alsnog kunt opvaren.

Het is net als op school waar aan het eind van het schooljaar op basis van het rapport bekeken wordt of iemand over kan gaan naar de volgende klas. Bij je hemelvaart wordt jouw overgaan naar de volgende dimensie bepaald door het vullen en uitbalanceren van je merkabavelden.

Ook als je jouw lichtlichamen niet bewust activeert, kun je bij je dood opvaren naar de 4e dimensie mits je energieën uitgebalanceerd zijn en je engelenlichtlichaam volledig gevuld is.

Bij de Meervoudige Merkaba Technieken activeer je bewust meerdere lichtlichamen. Dat betekent dat je de mogelijkheid hebt om bij je dood meerdere dimensies tegelijk op te varen! Mits je betreffende lichtlichamen in balans en volledig gevuld zijn natuurlijk. Hierdoor kun je bij je dood niet alleen naar het engelenrijk van de 4e dimensie opvaren, maar ook naar het aartsengelenrijk van de 5e dimensie. Of nog hoger, afhankelijk van hoeveel merkabavelden je activeert.

En hoe meer dimensies je opvaart, des te dichter kom je bij de bron, bij God-Godin. Door bewuste activering van meerdere lichtlichamen ben je bovendien al in hogere dimensies actief en groei je op al die niveaus tegelijk.

De mogelijkheid tot meervoudige hemelvaart heb je overigens alleen in de derde dimensie! Je hebt namelijk je fysieke lichaam nodig als anker van de hoge energieën. Aangezien je in hogere dimensies geen fysiek lichaam hebt, is daar slechts enkelvoudige ascentie mogelijk.

Meervoudige Merkaba Technieken zijn dus ascentietechnieken, hemelvaarttechnieken. Het doel van spirituele groei is om op te varen, om de weg terug naar de bron, naar God-Godin te gaan. Je mag zelf beslissen wanneer het jouw tijd is om je voor te bereiden op je hemelvaart, je unieke weg terug naar God-Godin. Veel mensen kennen het woord ‘hemelvaart’ uit de bijbel zonder zich te realiseren dat een hemelvaart ook binnen hun bereik ligt! Om verlicht te worden hoef je niet het klooster in.

Voor een overzicht van wat deze technieken concreet voor jou kunnen betekenen, klik je op Doel van de Merkaba Technieken.
Lees meer over de workshop Meervoudige Merkaba Technieken niveau 1 of over de ervaringen van deelnemers.
Voor een overzicht van de workshop data klik je op kalender.