Training - Coaching - Spiritueel Werk

Waarom op consult komen?

Ieder mens heeft zijn levensverhaal. Je doet je ervaringen op en je maakt je eigen keuzes. Je komt met je eigen bagage op aarde en in je jeugd loop je je eerste trauma’s op. Je vindt je eigen manier om in de situatie overeind te blijven. Je ontwikkelt overlevingsmechanismen en zet maskers op. Je raakt van jezelf verwijderd.
Als je ouder wordt, merk je dat je tegen dingen aan loopt die nog niet ‘op zijn plek’ zitten. Of je loopt vast en of ontwikkelt fysieke klachten. Het kan zijn dat je in bepaalde situaties steeds op eenzelfde manier reageert. Je voelt je bijvoorbeeld ineens heel klein worden of je wordt verschrikkelijk boos. Automatismen, zoals ademhalen, maken het leven gemakkelijker. Maar als het een automatisme is waar pijn of een oud patroon achter zit, dan heb je geen werkelijke keus, het is niet vrij. Dit kan tot gedrag leiden waar jezelf last van hebt of wat niet effectief is.
Bijvoorbeeld, als je vroeger door je vader niet werkelijk gezien bent, dan kan het zijn dat je bij je baas veel moeite doet om gezien te worden. Elke keer als hij je niet waardeert, schiet je in je kindpijn en word je boos of verdrietig. Bovendien heb je ‘toevallig’ een partner uitgekozen die je bij nader inzien ook niet ziet!

We nemen ook patronen over van onze ouders. Als volwassene heb je de keus om die patronen te behouden of juist te doorbreken. Als je ouders heel streng waren, heb je misschien besloten om dat zelf als ouder anders aan te pakken. Maar als je niet je oude pijn geheeld hebt, klopt het niet werkelijk wat je doet. Je aanpak ontstaat immers als tegenreactie op pijn. Los je pijn op en je bent werkelijk vrij om te kiezen hoe je het doet.

Als je last hebt van bepaalde patronen, dan kun je ervoor kiezen hier wat aan te doen. Om een vrijer mens te worden dat voller kan leven en genieten.

Als je (terugkerende) fysieke klachten hebt, kun je onderzoeken wat de spirituele betekenis is, naast behandeling in de reguliere gezondheidszorg. Fysieke klachten hebben vaak ook een spirituele oorzaak en kunnen dus mede vanuit de spirituele kant worden benaderd.

De sleutel
Alle hobbels in het leven zijn mogelijkheden om jezelf te helen. Het is niet altijd makkelijk om dit te erkennen en hier (direct) dankbaar voor te zijn! Je hebt echt de vrije keus en je mag op je eigen tempo je beweging maken of niet.

Sleutel is om met je bagage aan de slag te gaan. Het wegdrukken van dingen en het overeind houden van maskers en overlevingsmechanismen kost veel energie. Het helen ervan levert dus veel energie op! Je kunt ervoor kiezen pijn los te laten en jezelf weer te openen voor jezelf en anderen. Om jezelf werkelijk te laten zien. Leven is raken en geraakt worden, contact maken, risico nemen. Dan kun je werkelijk worden wie je in wezen bent en wordt jouw leven een stuk eenvoudiger, intenser en liefdevoller.

Ware kracht betekent niet dat je alles alleen uitzoekt en oplost. Ware kracht is goed voor jezelf zorgen en voldoende van jezelf houden om steun en begeleiding voor jezelf te organiseren als dat nodig of fijn is. Je mag het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Dat is waar ware vol-wassenheid over gaat.