Familie-opstellingen

Familie-opstellingen winnen aan populariteit.

In familie-opstellingen wordt systemisch gewerkt. Daarmee ga je ervan uit dat we met zijn allen met elkaar verbonden zijn of je nou wilt of niet. Ook een familie is via de familielijn met elkaar verbonden en heeft een familieziel, een overkoepelend bewustzijn. Tijdens familie-opstellingen bekijk je een familie vanuit een hogere orde, vanuit een hoger bewustzijn, vanuit onvoorwaardelijke liefde. Je bekijkt de familie als één geheel en ziet hoe de liefde stroomt en waar die blokkeert.

Als er iemand uit het systeem, uit de familie buitengesloten wordt, heeft dat invloed op het hele systeem, op de hele familie. Zo kunnen generaties later ‘last’ hebben van zaken die in eerdere generaties niet op zijn plek hebben kunnen vallen. Dergelijke verstrikkingen kunnen te maken hebben met oorlog, trauma, miskramen, familiegeheimen, vroegtijdig overlijden en dergelijke.

Als je pittige ervaringen hebt gehad in je leven is het fijn voor jezelf om die te verwerken en plek te geven zodat het neutraal in je wordt en je er vrede mee kan krijgen. Zodat je kan accepteren dat het is gegaan zoals het is gegaan. Soms kun je aan thema werken en lijkt het niet te lukken om door het patroon heen te breken. In dat geval kan het handig zijn om een familie-opstelling te doen om te kijken of er ergens in de familie een verstrikking zit die opgelost mag worden.

Tijdens familie-opstellingen kun je tot 7 generaties terug dingen oplossen. Voor vrouwen is het belangrijk om de vrouwenlijn op orde te krijgen, voor mannen de mannenlijn.

Het gaat om heelheid. Het gaat er niet om goed te keuren wat is mis gegaan in het verleden, maar om plek te geven aan alles wat er is en iedereen die in het systeem hoort. Dat is onvoorwaardelijke liefde; alles mag aan het licht komen. Zodra iets of iemand wordt buitengesloten, blokkeert de liefde.

In vele culturen heeft voorouder verering een plek. In en om mij heen hoor ik dat weinig. Kun jij je familielijn eren en respecteren? Familie-opstellingen kun je doen in een groep met representanten of in een consult.