Je veilig voelen in deze wereld

Hoe kun je naar alle heftige en gewelddadige acties in de wereld kijken? Het is belangrijk om voor vertrouwen te kiezen en een heling te doen voor alles wat leeft op aarde. Ik heb hier eerder over geschreven.

Een directere manier is om alles wat gebeurtenissen in jou aanraken, te gaan helen.

Veiligheid en je veilig voelen in een fysiek lichaam op aarde hebben te maken met je basischakra. Daar hebben we allemaal gedurende vele levens mooie en minder mooie ervaringen in opgedaan. In de oertijd zijn we vast wel eens aangevallen door een beer. In latere tijden kwamen we op de brandstapel als we met kruiden werkten of ging je kop eraf als je jouw mening gaf. Ook wij hebben wel eens iemand gedood.

We hebben ervaringen als dader en als slachtoffer gehad. Het is dezelfde lijn met verschillende polariteiten aan het uiteinde. We ervaren verschillende polen om te leren wat heelheid is. Daarom leven we in de derde dimensie en hier oefenen we mee.

Wat doet het met je als er in Europa een bomaanslag is? Neem de tijd om er even bij stil te staan.

Vaak is het ons innerlijk kind dat geraakt wordt en bang is. Ga rustig zitten en neem de tijd om je kwetsbaarheid te voelen. Meestal komt het in de vorm van een kind. Kijk hoe het met je is en wat je nodig hebt.

Een bang kind stel je gerust en geef je een dikke knuffel. Spreek het kind in jezelf toe en pak een kussen op schoot zodat het makkelijker is om fysiek te voelen dat je als het ware jouw kind een knuffel geeft en vasthoudt.

De gebeurtenissen kunnen ook resoneren met soortgelijke ervaringen in oude levens. Als je voelt dat er een hele heftige reactie in jouw lijf is of een reactie die aanhoudt, dan kan dat het geval zijn.

Wat kun je doen?
Ga rustig zitten en haal jezelf terug naar het hier en nu. Zeg tegen jezelf dat het 2016 is. Je leeft nu in een van de veiligste landen ter wereld met politieke en sociale stabiliteit. Je kunt als vrouw veilig over straat en je kunt je mening geven zonder dat je kop eraf gaat.

Zeg en besef dat het oude gevoelens en emoties zijn die getriggerd zijn door de recente gebeurtenissen en dat je die aan het loslaten bent. Het is niet wie je in werkelijkheid bent; je bent niet je gevoelens en emoties.

Maak vanuit je stuitje en je voetzolen een verbinding met het centrum van de aarde. Laat de aarde energie in alle cellen van je lijf stromen, ontspan zoveel mogelijk en laat alle spanningen en gevoelens los.

Maak vanuit je hart en kruin een verbinding met de zon en laat jezelf vullen met schone zonne/kosmische energie. Laat met je intentie oude spanningen en stress uit je systeem stromen.

Vraag aartsengel Michael om oude koorden en connecties los te maken die te maken hebben met veiligheid en vertrouwen en vraag aartsengel Raphael om je verder te helen.

Blijf een tijdje ontspannen zitten terwijl je innerlijk herhaalt ‘Ik ben die ik ben, Gods gouden energieën helen mij, Gods gouden energieën helen mij, Gods gouden energieën helen mij.’

Het vraagt moed en inzet om naar je pijn te gaan en die te helen. Maar alleen jij bent verantwoordelijk voor de heling van jouw pijn. Het is minder makkelijk dan boos blijven op de daders, hen te veroordelen en te denken dat jij zoiets nooit zou doen.

Heelheid gaat erover dat je erkent dat onder bepaalde omstandigheden en in een bepaald tijdperk jij ook gewelddadig zou kunnen zijn. Het gaat er dus niet om de acties goed te keuren. Het gaat erom te zien dat mensen op sommige momenten niet in de onvoorwaardelijke liefde kunnen blijven en dan gebeuren er verschrikkelijke dingen.

Heb vertrouwen in het kosmisch recht en karma. Iedereen krijgt vroeg of laat van de kosmos zijn acties teruggespiegeld; is het niet in dit leven, dan is het wel in een ander leven. Niemand ontkomt hier aan.

Zo benut je de kosmische wet ‘zo binnen, zo buiten’ om jezelf (binnen) en dus ook de wereld (buiten) verder te helen. Hoe kun je verwachten dat een ander (bijvoorbeeld de overheid) zijn verantwoordelijkheid pakt, als je het zelf niet doet.

Het credo ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf’ vraagt zelfwerkzaamheid!