Liefde voor de wereld – Meditatie voor de aarde

Er gebeurt van alles in de wereld en dat is heel logisch. Denk aan de Maya kalender. Na een cyclus van 13.000 jaar kosmische nacht waarin de mens zich heel diep met de materie heeft verbonden, is in 2012 een nieuwe cyclus van 13.000 kosmische dag begonnen. Dat betekent dat komende 13.000 jaar de mensheid weer gaat ontwaken en groeien naar een hoger bewustzijnsniveau. Het is dus heel normaal dat het op dit keerpunt chaotisch is in de wereld.

IS komt ook in een ander lichtpunt te staan als je beseft dat bijna alle religies perioden hebben gehad waarin ze de weg van het licht een tijd kwijt waren. Denk aan de honderden jaren inquisitie van de katholieke kerk. Grote volksverhuizingen zijn ook van alle tijden. Als je vanuit dit hoger perspectief kunt kijken, kun je het voor jezelf vanuit een hoger bewustzijnsniveau een ander kader geven. Het kan helpen om niet in de angst te schieten.

Ook in deze situaties gaat het erom in je vertrouwen en in je liefde te blijven en niet in de angst te schieten of blijven.

We zijn aan het oefenen met wereldburgerschap. Dat betekent dat we oefenen met elkaar werkelijk helpen als het nodig is ongeacht politieke belangen, elkaar begrenzen indien nodig; mededogend zijn.

Vrede in de wereld begint echt bij de vrede in jezelf. En dat is fijn, want dat geeft ons alle mogelijkheden en gaat uit van kracht, jouw kracht! Dus werk aan je eigen balans en innerlijke vrede. Daarmee help je de wereld! Je bent niet ‘maar’ een druppel op de gloeiende plaat. Het begint echt bij onszelf!

Meditatie voor de aarde
Wil je nog een paar minuten besteden om liefde te sturen naar de aarde en naar alles en iedereen wat er op leeft? Dan kun je het volgende doen.

Ga ergens rustig zitten of liggen. Maak op jouw manier contact vanuit je voeten met de aarde en vanuit je kruin met de zon of bron of God Godin. Voel de liefde in je hart en stem af op onvoorwaardelijke liefde. Visualiseer de aarde als een bolletje tussen je handen en laat je liefde en goede intenties vanuit jouw hart naar dat bolletje aarde in je handen stromen. Je kunt innerlijk herhalen ‘Ik ben die ik ben, Gods gouden energieën, Gods gouden energieën, Gods gouden energieën’. Rond het af als je voelt dat het klaar is voor je.