Oud & Nieuw – goede voornemens, de Tarot

We gaan alweer een jaar afronden. Voor veel mensen een veelbewogen jaar. Er gebeurt ook meer achter elkaar in een mensenleven dan 50 jaar geleden. Het is op een bepaalde manier intenser geworden. Allemaal liefdevol bedoeld om ons wakker te maken en te laten groeien.

Het mooie van het uiteinde van een jaar is dat het de mogelijkheid geeft om dingen voor jezelf af te ronden. De mogelijkheid van een fris begin is begin in het nieuwe jaar met nieuwe kansen.

Probeer je niet helemaal in alle drukte en uiterlijkheden te verliezen en neem de tijd om even te voelen welke open eindjes er nog zijn in jezelf. Kun je sommige dingen nog afronden zodat je ‘schoon’ het nieuwe jaar in gaat? Het kan fijn zijn om opgeruimd het nieuwe jaar in te gaan.

Heb je voornemens voor het nieuwe jaar? Het is prima om nieuwe intenties te hebben. Als je in voorgaande jaren niet al je intenties hebt kunnen realiseren, laat dan de teleurstelling hierover je niet weerhouden opnieuw intenties te hebben. Wat belangrijk is dat je intenties voor jezelf behapbaar houdt. Als je jarenlang op een bepaalde manier iets gedaan hebt, heb je dat meestal niet in een paar weken veranderd. Dus wees realistisch en gun jezelf tijd.
Heb de intentie en ga onderzoeken hoe je daar mee bezig kunt zijn. Wees open zodat het op je pad kan komen. Het is een proces en processen vragen tijd.

Het kan zijn dat je bijvoorbeeld meer wilt gaan bewegen. Ga dan iets zoeken wat je leuk vindt om te doen. Je hoeft niet per se naar de sportschool. Er zijn andere manieren. Ga twee keer per week een half uur een ommetje in de wijk maken of fiets een half uurtje om je dorp heen. Dat geeft al een heel ander gevoel: je beweegt, je bent buiten. Dat heeft ook effect. Als het behaphaar blijft en je het jezelf gunt dat het leuk mag zijn en je mag zoeken tot je iets vindt dat bij je past, dan komt het wel.

Tarot
Als je het leuk vindt om een idee te krijgen van de thema’s die in het nieuwe jaar voor jou spelen, dan kun je onderzoeken welke tarotkaart in het nieuwe jaar bij je past. Je jaarkaart wordt in de tarot bepaald door numerologie. Het is niet moeilijk. Stel dat je voor 2016 jouw jaarkaart wilt bepalen en op 21 december jarig bent.

Tel jouw geboortedag en geboortemaand op bij 2016. Dus
21 + 12 + 2016 = 2049 dat tel je weer op
2 + 0 + 4 + 9 = 15
Als dit getal hoger is dan 22, dan tel je het getal nog een keer op.
Vervolgens zoek je op onderstaande website op wat – in dit geval de 15e kaart – in de tarot is.

http://tarotstapvoorstap.nl/betekenissen-tarotkaarten-waite/
In bovenstaand voorbeeld is de 15e kaart de Duivel. Als je erop klikt, krijg je de duiding. Misschien een leuke manier om met elkaar het nieuwe jaar in te gaan op oudjaarsavond.

Ik wens je een zalig uiteinde en alle goeds volgend jaar!