Pijnappelklier – sleutel tot innerlijke groei en verjonging

In de merkaba workshop werken we met de pijnappelklier, een kliertje in jouw hoofd waar de meesten van ons weinig van weten. Het heeft iets met spiritualiteit te maken, want in diverse beschavingen en op diverse plekken op aarde vind je er verwijzingen naar. Daarom vind ik het leuk hier iets over te schrijven.

De pijnappelklier wordt ook wel epifyse genoemd. Het is een kliertje in het centrum van jouw hoofd dat zorgt voor de communicatie met je ziel. Je ziel is hetzelfde als jouw lichtlichamen, jouw spirituele energievelden van bewustzijn, jouw permanente geheugen waar al jouw ervaringen zijn opgeslagen. Het is de verbinding vanuit licht met jouw lichtlichamen. Net zoals je thymus de verbinding vanuit liefde is met jouw lichtlichamen.

Dit kliertje is ongeveer zo groot als een rijstkorrel. Sommige wetenschappers zeggen dat het is afgeleid van de facetogen van insecten; dat zijn ogen die op een bepaalde manier licht invangen. Onderzoekers weten dat dit kliertje licht-ontvangende cellen bevat, maar ze begrijpen niet waarom het dan midden in ons hoofd ligt; daar is het immers fysiek gezien donker. De klier geeft het hormoon melatonine af en beïnvloedt zo ons slaap- en waakritme.

In oude beschavingen werd de pijnappelklier gezien als sleutel tot spiritueel ontwaken.

Uit de bouw van de piramide van Cheops blijkt dat de Egyptenaren zich bewust waren van de rol van de hersenen bij spirituele groei. Als je de piramide ziet als de doorsnede van het hoofd van een mens, dan ligt de koningskamer precies op de plaats van de pijnappelklier, de koninginnekamer op de plaats van de hypofyse en de grote galerij op de plaats van de (hypo)thalamos.

Zelfs in de tuin van het Vaticaan staat een beeld van een dennenappel als verwijzing naar de pijnappelklier.

De pijnappelklier heeft de vorm van een dennenappel. Het symbool van de dennenappel vind je terug in alle religies en in de vrijmetselarij. Zelfs in de tempels in Cambodja.

Op de top van de staf van Osiris zit een dennenappel, net als op de staf van de paus.

Het staat symbool voor de expansie van bewustwording; de dennenappel opent zich geleidelijk om de zaden vrij te geven. Zo kun je groeien en verlichting bereiken.

Deze klier is dus heel belangrijk voor de communicatie met je ziel. Het is een antenne voor subtielere energieën; de klier reageert hierop door DMT (dimethyltryptamine) te produceren. DMT werkt als neurotransmitter in de hersenen. Het is een opiaatachtige stof en familie van de serotonine. Die kan voor ervaringen van extase, tijdloosheid en eenheid zorgen. Ik wist nog niet hoe het fysiek precies werkte. Wat leuk om dat nu te weten! (Bron: artikel uit december 2017 in de Paravisie van Anne-Marie Wegh).

Hoe kan jouw pijnappelklier geactiveerd worden?

Door aan jouw spirituele groei en bewustwording te werken wordt jouw pijnappelklier op natuurlijke wijze geactiveerd. Door innerlijke groei ontwaakt je kundalini energie in je bekken en gaat door de chakra’s stijgen; als je de thema’s en processen die hierdoor loskomen goed doorloopt, kan de kundalini energie jouw pijnappelklier activeren.

Tijdens de merkaba workshop ontvang je ook een activering van jouw pijnappelklier, tot het niveau waar je met jouw bewustzijn op dat moment aan toe bent.

DMT zit ook in Ayahuasca; dit is een populaire hallucinogene drank die soms ook voor groei wordt ingezet. Nu ik weet hoe de pijnappelklier fysiek werkt, begrijp ik waarom Ayahuasca hiervoor wordt gebruikt. Let wel, bescherming en goede begeleiding is bij Ayahuasca ceremonies essentieel; want je activeert hogere energieën en als je niet weet wat er allemaal gaat loskomen, kan dat heel heftig of zelfs gevaarlijk zijn.

Vanaf de puberteit begint de pijnappelklier langzaam te verkalken waardoor veroudering van het lichaam optreedt. Ook fluor, calcium, pesticiden en kwik schijnen hierbij een rol te spelen. Tijdens het proces van innerlijke groei en ontwaken vertraagt de verkalking van de klier en worden door de hypofyse stoffen afgegeven die het lichaam vitaliseren en verjongen. Bepaalde voedingsmiddelen en natuurlijke supplementen kunnen verzuring en ontkalking verminderen.

Innerlijke groei is dus een prima anti-age middel! De fontein der eeuwige jeugd bevindt zich dus in ons hoofd en niet ergens op aarde. Je vindt dit terug in het hindoeïsme waar de god Shiva vaak met een fonteintje op het hoofd is afgebeeld.

Met de fontein der eeuwige jeugd op zijn hoofd; een verwijzing naar de kracht van de pijnappelklier.

Kortom, jouw pijnappelklier is klein, maar fijn en wordt op natuurlijke wijze geactiveerd als je aan jouw innerlijke groei en bewustwording werkt. Dat werkt verjongend en vitaliserend!